Shipping restrictions

Mulungu (Erythrina mulungu)

In BraziliŽ ontdekte, veelgeprezen natuurlijke rustgever. Zelfs de grootste stresskip vaart er wel bij!

Mulungu is afkomstig uit BraziliŽ, delen van Peru en andere tropische gebieden in Latijns-Amerika en wordt gewoonlijk gevonden in moerassen en langs rivieroevers.

Effecten

Mulungu wordt in BraziliŽ al heel lang gebruikt als natuurlijk rustgevend middel. Het kruid zou goed zijn voor het centrale zenuwstelsel en de nachtrust bevorderen. Mulungu wordt door inheemse volkeren al langer gebruikt vanwege haar verzachtende uitwerking op de luchtwegen. Daarnaast zou het kruid de reinigende werking van de lever ondersteunen.

Gebruik

De gemiddelde dosering is en halve kop gekookte bast per dag. Echter, onderzoek heeft uitgewezen dat mensen met een lage bloeddruk (en bloeddruk verlagende medicijnen) Mulungu slechts met mate dienen te gebruiken.
Een afkooksel wordt gemaakt door 1 theelepel verpoederd kruid of 2 theelepels versneden kruid te gebruiken voor 250 ml kokend water. Dit moet afgedekt koken, ongeveer 20 minuten op laag vuur. Daarna kan het worden afgekoeld, gezeefd en geconsumeerd.

Waarschuwing

* Mulungu is kalmerend en kan slaperigheid veroorzaken.
* In de traditionele geneeskunde wordt het gebruikt om de bloeddruk te verlagen. Klinische testen op dieren hebben hypotensieve werking aangewezen. Het wordt aangeraden dat zij die bloeddruk verlagende medicijnen gebruiken (en mensen met een lage bloeddruk) Mulungu slechts met mate gebruiken en hun bloeddruk goed in de gaten houden.

Producten

Deze website is alleen voor groothandelsklanten, u kunt geen prijzen of producten zien als u niet bent ingelogd. Maak een account aan of log in.

Wilt u dit product kopen? Bekijk onze verkrijgbaar bij pagina.