Shipping restrictions

Mapacho (Nicotiana rustica) zaden

Nicotiana rustica wordt in heel het Amazonegebied als een heilige plant gezien. Het staat daar beter bekend als "mapacho" en wordt gebruikt als offerande aan de geestelijke wereld. Het is een prachtige plant die vrij makkelijk te kweken is.

Cultivatie

Hoewel de Nicotiana rustica gewend is aan een subtropisch klimaat, gedijt zij ook prima in koelere delen van de wereld. Als je de zaden van de plant verzamelt en opnieuw zaait is het mogelijk om binnen een paar jaar zelf een variant te ontwikkelen die nog beter bestand is tegen het koelere West-Europese klimaat.

De zaden van de Nicotiana rustica zijn zeer fijn en klein. Zij kunnen het beste gezaaid worden in de lente, maar niet te vroeg in het seizoen. Vorst zal onherroepelijk de zaden doden. In de zomer verschijnen de eerdergenoemde zoet geurende bloemen. De Nicotiana kan worden geoogst in de herfst.

Zorg voor een vruchtbare voedingsbodem (gebruik eventueel wat mest) en genoeg ruimte voor de wortels, dan heb je het beste resultaat. Vermeng de zaden met ongeveer tweemaal zoveel volume aan zand. Je kunt de zaden planten in zaadbakken, potten en als het warm genoeg is gewoon in de grond.

Producten

Deze website is alleen voor groothandelsklanten, u kunt geen prijzen of producten zien als u niet bent ingelogd. Maak een account aan of log in.

Wilt u dit product kopen? Bekijk onze verkrijgbaar bij pagina.